Bassängerna

Furuboda

Furuboda är en folkhögskola för elever både med och utan funktionshinder. Hela anläggningen är handikappanpassad vilket passar även vår verksamhet där föräldrar kommer med barnvagn och vill ha allt i ett plan. Simhallen är en pärla, lugn och mysig och används bl.a. av skolans elever. Två eftermiddagar i veckan är det öppet för allmänheten. Här finns två bassänger. Den stora är 12,5*8 meter och håller 290 och den lilla grunda är 4*8 meter och håller 33-340. Vi simmar i den lilla. Omklädningsrummen är rymliga och det finns fina britsar till bebisarna både där och i duschrummen.

Adress: Furuboda: Furubodavägen 247, 296 92 Yngsjö

När ni har parkerat och tittar in mot området kommer ni att se huvudbyggnaden med matsal/restaurang på höger sida och tvätthall/verkstad på vänster sida. Gå mellan dessa byggnader så kommer ni rakt mot simhallen. Det står SIMHALL på byggnaden.

Tivolibadet

Tivolibadet är Kristianstads simhall. Den är välbesökt och utnyttjas av såväl privatpersoner som många föreningar inom olika vattensporter. Det finns en 25-meters motionsbassäng 270, hoppbassäng (4 m djup), undervisningsbassäng 320, barnbassäng 320, varmvattenbassäng 350, bubbelpool och bastu. I anläggningen finns också ett gym.

Just nu planeras ett nytt badhus i Kristianstad som beräknas att öppna hösten 2022.

Adress: Tivolibadet: Tivolibadsgatan 4, 291 32  Kristianstad